Porttelefon

Borettslaget skifter ut porttelefonen. Dagens system som er basert på bruk av mobil i tillegg til nøkkelkort har vist seg å fungere dårlig. Beboerne har hatt kort tid på seg til å svare på anrop, og har ofte selv vært nødt til å ta heisen ned til inngangsdøra for å hente besøkende. Systemet er basert på 3G signaler som tidvis har fallt ut. Ved noen anledninger har dette medført at nødetater ikke har kommet inn. Heldigvis uten at det har fått alvorlige følger.

Systemet har dessuten vært dyrt i drift. Tellerskrift og ip-adresser har kostet oss ca. en halv million kroner på tre år. Den nye porttelefonen derimot er gratis i drift.

Borettslaget har derfor inngått en kontrakt med Viken Lås og Sikkerhet. Porttelefonen er identisk med den som de andre borettslagene på Fjell har. Systemet er derfor godt utprøvd, og både beoerne og Fyrsentralen er godt fornøyd.

Videoskjerm er ikke påkrevet. Men greit å ha hvis man ønsker å se hvem som ringer på. Hvis man ønsker en videoskjerm kommer denne på 1600 kr hvis man bestiller i forkant. Bestillingskjemaer kommer snart i postkassene. Bestiller man skjermen etter at monteringen er ferdig, øker prisen til 5000 kroner.

Arbeidet starter opp ca. 24 august og er ventet å være ferdig før jul.